ANDA BERPELUANG MENJADI JUTAWAN DI HEALTH BUILDERS

Perniagaan di Health Builders adalah ringkas, mudah dan cepat untuk mencapai kejayaan kewangan. Semuanya bergantung kepada anda. Jika and mahu jumlah yang besar, usaha anda perlu besar and jika anda hanya mahu jumlah yang kecil dan sekadar memenuhi keperluan anda, maka anda hanya perlu bangunkan kumpulan yang kecil sahaja. Ikuti ilustrasi potensi pendapatan berikut dan pilihlah yang mana anda mahu. Apa yang perlu anda lakukan setiap bulan dari 11hb ke 8hb pada bulan berikutnya ialah membuat pembelian produk-produk syarikat. Jika anda memilih untuk membuat pembelian dengan hanya Rooibos Organik, maka anda hanya perlu membeli 9 pek dari stokis-stokis terdekat dengan anda dan ini berharga kurang dari RM300:

Produk : Rooibos Organik

Harga Ahli :

RM30 - Sabah/Sarawak

RM28 - Sem. Malaysia

PV : 3.35PV

Maintain : 9 PEK x 3.35 = 30.15PV

BAGAIMANA PERNIAGAAN INI DILAKUKAN?

Langkah pertama ialah anda mendaftar sebagai ahli dengan membeli produk-produknya. Jika anda memilih Rooibos Organik untuk memulakan perniagaan ini maka anda hanya perlu membeli 9 pek pada harga ahli dan panduan perniagaannya. Jumlah seluruh tidak melebihi RM300.

Semua produk mempunyai harga ahli dan harga pengguna. Setiap produk juga membawa nila mata atau PV (point value) dalam US dollar. Untuk Rooibos Organik, setiap pek nilai matanya ialah 3.35PV. Anda boleh pilih mana-mana cara perniagaan di bawah, sama ada hanya meruncit (berjual), hanya membina kumpulan pengguna atau kedua-dua sekali. Semuanya adalah pilihan anda tetapi kerana saya malu dan tidak pandai membuat jualan, maka sejak penyertaan saya di syarikat ini pada Jun 2011, saya hanya membina kumpulan. Lagipun, peluang anda untuk berpendapatan pasif dan akhirnya menjadi jutawan adalah dengan membina kumpulan dan menjadi pemimpin kepada kumpulan anda.

Menjana Pendapatan Melalui Peruncitan:

Anda boleh meruncit sebanyak mungkin setiap bulan, bermula dari 11hb sehingga 8hb bulan berikutnya. Untuk Rooibos Organik, untung runcit anda adalah RM10 setiap satu pek dan jika anda mahu untung runcit yang lebih tingg, anda boleh jual uncang-uncang kerana di dalam pek itu ada 50 uncang. Apabila sudah dijual secara “loose”, maka anda tidak terikat dengan peraturan syarikat mengenai harga. Anda boleh jual sehingga RM1 satu uncang atau lebih.

Oleh kerana anda juga seorang ahli sah, maka setiap pembelian anda untuk tujuan peruncitan yang dibeli di stokis-stokis berdekatan akan dimasukkan dalam sistem dan anda akan menerima bonus peribadi dan dimasukkan terus ke akaun bank anda setiap 13hb. Maksudnya, anda ada 2 sumber pendapatan disini; untung runcit dan bonus peribadi. Jika anda hebat membuat jualan, maka pendapatan anda dalam bentuk untung runcit dan bonus peribadi adalah hebat juga.

Menjana Pendapatan Melalui Kumpulan:

Perniagaan ini membenarkan anda untuk membina rangkaian pengguna dengan menjemput ahli keluarga, sahabat handai dan orang yang baru anda kenal untuk menyertai kumpulan anda. Anda sebagai penaja mereka tetapi bukan bermaksud anda yang akan membayar modal permulaan perniagaan mereka. Anda hanya sekadar menjadi ‘introducer’. Pelan perniagaannya mudah sahaja. Anda boleh bermula dengan menjemput 3 orang, kemudian berhenti pada 6 orang atau anda terus bangunkan kumpulan dengan 6 orang dan kemudian bantu di bawah untuk pendidikan dan penajaan. Pilihan-pilihan ini saya serahkan kepada anda. Pelan ini tidak menghadkan anda kepada hanya 6 orang sahaja. Anda boleh mmbuat kumpulan sebanyak mana yang anda mahu tetapi untuk mengurangkan kesibukan dan cukup masa untuk membantu rakan niaga di bawah, saya nasihatkan berhenti pada 6 orang tetapi ini sekadar nasihat, keputusan saya serahkan kepada kebijaksanaan anda. Berikut ialah beberapa pilihan untuk anda. Berapa jumlah pendapatan yang anda mahu?...Tepuk dada, tanya kemahuan!

Apa yang sangat memberi motivasi di syarikat ini ialah anda hanya perlu membuat pembelian peribadi mana-mana produk syarikat serendah 30PV dari 11hb ke 8hb bulan berikutnya untuk melayakkan anda menerima semua bonus yang ditawarkan dan bonus anda pada bulan tersebut akan dimasukkan terus ke akaun bank anda setiap 13hb. Jika pembelian itu semuanya hanya Rooibos Organik, maka anda hanya perlu membeli 9 pek pada bulan tersebut dan ini tidak melebihi RM300.

JIKA ANDA MENAJA 3 ORANG:

Pendapatan anda adalah:

Bonus Pengedar Star = RM2,120.40
Bonus Perkembangan Pengurus Star = RM9,140.90

TOTAL = RM11,261.30

JIKA ANDA MENAJA 6 ORANG:

Pendapatan anda adalah:

Bonus Pengedar Star = RM53, 386.20
Bonus Perkembangan Pengurus Star = RM993,319,415.18

TOTAL = RM993,372,801.100

JIKA ANDA MENAJA 10 ORANG:

Pendapatan anda adalah:

Bonus Pengedar Star = RM663,897.00
Bonus Perkembangan Pengurus Star = RM25,346,476,149.50

TOTAL = RM25,347,110,046.50

ILUSTRASI GRAFIK:

JIKA SETIAP ORANG MENAJA 3 ORANG:

Bonus Pengedar StarBonus Perkembangan Pengurus Star = RM9,140.90

JIKA SETIAP ORANG MENAJA 6 ORANG:

Bonus Pengedar Star = RM53,386.20Bonus Perkembangan Pengurus Star = RM993,319,415.18

JIKA SETIAP ORANG MENAJA 10 ORANG:

Bonus Pengedar Star = RM633,897.00Bonus Perkembangan Pengurus Star = RM993,319,415.18

APAKAH SYARIKAT AKAN BANKRAP JIKA RAMAI USAHAWANNYA MENCAPAI PENDAPATAN RM25 BILION SETIAP BULAN?

Jawapannya TIDAK kerana bonus-bonus ini dibayar berasaskan PV. Syarikat tidak akan bankrap atau ‘overpaid’ hanya kerana ramai yang menjadi kaya-raya atau mencapai sehingga RM25 bilion setiap bulan atau lebih malah syarikat akan bertambah kaya kerana selepas semua bonus telah dibayar, pihak syarikat masih ada untung bersih RM14.60 setiap pek rooibos organic (perkiraan untuk harga ahli di Sabah, WP Labuan dan Sarawak) yang dibeli oleh ahli. Ini adalah sama untuk semua produk-produknya. Sila perhati analisis di bawah ini:DI HEALTH BUILDERS, ORANG ATAS TIDAK DIJAMIN PENDAPATAN LEBIH TINGGI DARI ORANG DI BAWAHNYA

Pelan perniagaan di Health Builders adalah adil. Tidak penting siapa masuk dulu tetapi siapa yang buat dulu. Jika anda sudah berada di Health Builders beberapa tahun tetapi hanya berpendapatan mungkin RM1,000 setiap bulan, anda jangan terkejut dan marah jika rakan niaga junior di bawah anda yang baru 6 bulan menyertai sudah mencapai bonus RM10,000 atau lebih setiap bulan. Pelan perniagaan di syarikat ini sangat adil kepada semua orang. Siapa kerja lebih dia yang dapat lebih, tidak kira bila anda menyertai dan dimana posisi anda di dalam rangkaian tersebut. Perhatikan ilustrasi di bawah ini:


Jika anda hanya menaja 1 orang maka anda hanya layak 5% bonus dari pembelian orang di Level 1 anda (tajaan terus). Apa sahaja yang berlaku di bawah anda tidak dapat apa-apa.


Jika anda hanya menaja 2 orang, maka anda hanya layak menerima bonus untuk pembelian orang-orang di Level 1 dn Blok 1 anda. Apa-apa yang berlaku di bawah anda tidak dapat.


Hanya apabila anda menaja 3 orang aktif barulah anda layak semua 30% Bonus Pengedar Star dari Level 1 sehingga Blok 4.

Sila perhati ilustrasi grafik di bawah jika anda hanya menaja 1 orang manakala rakan niaga junior d Level 1 anda menaja 6 orang dan berkembang secara sempurna sehingga ke Blok 4:


Demikian juga jika anda hanya menaja 3 orang tetapi rakan niaga junior anda menaja 6 orang:Inilah rahsia menjadi kaya yang saya ingin kongsikan dengan anda. Anda tidak akan temui rahsia ini di syarikat lain atau dari seseorang. Satu peluang perniagaan yang sah, pelan perniagaan yang sudah berusia lebih 17 tahun tetapi masih ramai rakyat Malaysia belum mengetahui. Ini jelas terbukti kerana sehingga hari ini, 10 Februari 2016 usahawan Health Builders belum mencapai 140,000 orang di seluruh Malaysia.

Jika anda sedang mencari peluang untuk menjadi jutawan dengan hanya bermodalkan kurang RM300 dan modal ini adalah modal pusingan seumur hidup, sila berikan maklumat anda di petak pertanyaan dan saya akan berhubung dengan anda untuk perbincangan seterusnya.

INILAH PELUANG UNTUK ANDA MENGUCAPKAN “SELAMAT TINGGAL KEPADA KEHIDUPAN YANG MISKIN”